De Vertelsels van Baker de Bard

J.K. Rowling, 2009

Een van de zeven handgeschreven exemplaren van The Tales of Beedle the Bard werd een paar jaar terug geveild ten behoeve van een goed doel. Internet-boekhandel Amazon kocht het voor het recordbedrag van 2,4 miljoen euro. Na de veiling oefenden fans wereldwijd druk uit op schrijfster J.K. Rowling om De Vertelsels voor een groot publiek beschikbaar te maken.

In februari 2009 verscheen de Nederlandse vertaling van The Tales of Beedle the Bard. De vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen.

In 2017 heeft De Vertelsels van Baker de Bard een nieuw omslag gekregen!

J.K. Rowling schenkt de volledige opbrengsten aan de Children’s High Level Group, een instelling voor onder andere kinderen die onder slechte omstandigheden in tehuizen moeten leven.

 

 

Omslag 2009

Algemene info

ISBN:

  • 9789061698890 (gebonden)
    € 13,90

Aantal pagina's:

125

Oorspronkelijke titel:

The Tales of Beedle the Bard

Omslag:

  • Anne Lammers – grafische vormgeving

Vertaling:

  • Wiebe Buddingh’